Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aplicabile în timpul stării de alertă instituită joi seară pentru 30 de zile, care însă vor intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 mai a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (PL-x 251/13.05.2020)”, anunţă Administraţia prezidenţială.

Legea a fost adoptată luni de Guvern, iar miercuri a trecut de Parlament, într-o formă modificată substanţial faţă de varianta Executivului.

Pentru că starea de urgenţă expira joi, 14 mai, Guvernul a emis joi noaptea o hotărâre şi un set de măsuri în baza cărora să poată fi respectate restricţiile pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *