Supraacciza la carburanţi a fost eliminată

Supraacciza la carburanţi a fost eliminată miercuri, prin votul deputaţilor, legea în acest sens urmând să fie tirmisă la promulgare

Modificarea Legii nr.227/2015, în sensul eliminării prevederilor referitoare la considerarea salariului de bază minim brut pe ţară, ca bază minimă pentru datorarea contribuţiei de asigurări sociale şi diminuarea accizei la carburanţi, începând cu data de 1 ianuarie 2020 a fost votată de 280 de parlamentari.

”Victorie la votul final din Camera Deputaţilor! Preţul carburanţilor se va ieftini la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată! Am reuşit să eliminăm o măsură care a făcut viaţa amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaţilor. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanţi”, a scris pe Facebook deputatul  PNL Robert Sighiartău, amintind că, în iulie 2017, fără supraacciză, ”preţurile la benzină şi motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană”.

El afirmă că este o măsură reparatorie, în respectul românilor, pentru creşterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creşterea nivelului de trai şi a economiei.

”Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună şi vom reuşi!”, consideră liderul liberal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *