Prețul motorinei a scăzut pentru prima dată de la declanşarea războiului din Ucraina

 

Liderul pieţei distribuitoare de carburanţi, OMV Petrom, a redus miercuri preţul motorinei cu 9 bani/l, acesta coborând la un nivel inferior celui de 7 lei/l pentru prima dată de la declanşarea războiului din Ucraina, relevă datele analizate de Profit.ro.

Un preţ inferior celui de 7 lei/l la motorina standard este practicat deocamdată într-o singură staţie Petrom din capitală, cea de pe strada Doctor Herescu. În alte 27 staţii Petrom din Bucureşti, motorina se vinde cu 7 lei/l.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, carburanţii, în special diesel-ul, s-au scumpit considerabil. Pe 26 februarie 2022, motorina şi benzina se vindeau la un preţ mediu de peste 7,10 lei/l, conform Profit.ro.

În luna iunie 2022, preţul motorinei standard a depăşit chiar şi nivelul de 9,2 lei/l, cu peste 2,2 lei sau o treime mai ridicat decât cel actual.

În prezent, în urma ieftinirii combustibilului diesel de miercuri, aceasta costă 6,98-7,01 lei/l în staţiile Petrom şi 7,06-7,09 lei/l în cele OMV.

 

Preţul benzinei a rămas neschimbat, după ieftinirea de 2 bani/l din Vinerea Mare, la 6,80-6,86 lei/l în staţiile Petrom şi 6,91-6,95 lei/l, în cele OMV. Reducerea la motorină de miercuri vine după o perioadă de aproape 2 săptămâni în care preţul acesteia a rămas neschimbat.

 

news.roviewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *