Drepturile angajaților CEH vor fi reevaluate

Drepturile angajaților Complexului Energetic Hunedoara vor fi reevaluate.  Societatea energetică achiziționează “servicii de evaluare pe bază de calcul actuarial a obligaţiilor CEH S.A. în legătură cu beneficiile angajaţilor la data de 31.12.2018”.

Angajații Complexului Energetic Hunedoara au o serie de beneficii. Drepturile de care angajații societății energetice beneficiază în baza contractului colectiv de muncă sunt: tichete de masă, tichete cadou cu ocazia sărbătoririi Sf Paști și a Crăciunului, adaos acordat cu ocazia pensionării. Totodată angajații societății beneficiază de zile libere plătite după cum urmează: căsătoria civilă a salariatului, căsătoria civilă a copiilor salariaților, nașterea unui copil, decesul soțului/soției/copilului, decesul părinților/socrilor, decesul fratelui/surorii/nurorii/ginerelui, decesul bunicilor/nepoților, ziua Minerului/ziua energeticianului.

Alte drepturi de care beneficiază angajații societății sunt ajutor pentru încălzirea locuinței, ajutor de deces al salariatului în accident de muncă sau în urma contractării unei boli profesionale care a dus la deces, ajutor de deces al salariatului din alte cauze, ajutor de deces al soțului/soției/copilului salariatului, ajutor în caz de deces părinți.

Potrivit documentului, CCM-ul de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara este valabil până în data de 9 septembrie 2019. La data de 31 decembrie, CEH mai avea 3861 de salariați.

Astfel, CEH vrea să facă evaluarea pe bază de calcul actual a obligațiilor în legătură cu beneficiile salariaților în conformitate cu Standardul Internațional de Contabilitate. Obiectivul prezentului standard este de a prescrie contabilizarea și prezentarea informațiilor referitoare la beneficiile angajaților. Standardul impune unei entități să recunoască o datorie, atunci când un angajat a prestat servicii în schimbul beneficiilor care urmează a fi plătite în viitor precum și o cheltuială, atunci când entitatea consumă beneficiile economice care apar ca urmare a serviciului prestat de un angajat în schimbul beneficiilor pentru angajați.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *