Preţurile petrolului au scăzut luni cu 2%

Preţurile petrolului au scăzut luni cu 2%, din cauza aversiunii faţă de risc a investitorilor şi a aprecierii dolarului, care face achiziţiile de ţiţei mai costisitoare pentru deţinătorii de alte monede, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 1,9%, la 73,92 dolari pe baril, după ce a atins un minim al şedinţei de 73,52 dolari pe baril.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 2,3%, la 70,29 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a coborât până la 69,86 dolari pe baril.

Dolarul, considerat a fi o monedă sigură, s-a apreciat din cauza temerilor investitorilor legate de posibila intrare în incapacitate de plată a grupului mobiliar chinez Evergrade, care are datorii de 305 miliarde de dolari. Investitorii se aşteaptă totodată ca Rezerva Federală să ia o nouă măsuri către retragerea măsurilor de stimulare.

”În timp ce dolarul este de obicei un refugiu, rata sa de schimb se apreciază, o evoluţie care amplifică aversiunea faţă de risc a investitorilor şi afectează preţurile mărfurilor, în special ale petrolului”, a declarat Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *