Preţurile petrolului au urcat luni la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020

Preţurile petrolului au urcat, luni, la cele mai ridicate niveluri atinse după ianuarie 2020, iar ţiţeiul Brent a depăşit 60 de dolari pe baril, susţinute de reducerea livrărilor de către marii producători şi de aşteptările pentru noi măsuri de stimulare economică în Statele Unite, care ar putea susţine cererea, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 1,6%, la 60,30 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului american WTI a avansat cu 1,8%, la 57,85 dolari pe baril.

”Depăşirea nivelului de 60 de dolari arată că piaţa îşi revine în sfârşit, după luptă lungă, şi respiră corect. Dă o senzaţie de normalitate”, a declarat vicepreşedintele pentru pieţele petrolului al firmei Rystad Energy, Paola Rodriguez Masiu.

Preţul petrolului Brent a atins un maxim al şedinţei de 60,40 dolari pe baril, iar petrolul WTI a atins 57,97 dolari pe baril, cele mai ridicate niveluri atinse din ianuarie 2020.

“Preţurile petrolului au revenit aproape de nivelurile anterioare pandemiei”, a spus Norbert Rucker, analist la banca elveţiană Julius Baer.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.