Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe

„100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”- PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINȚE:

 ”Vara, în perioada concediilor, există tendinţa de înmulţire a spargerilor de locuinţe. Hoții profită de slaba asigurare a imobilului, de perioadele lungi de absență sau de neglijența, neatenția proprietarului!

          Recomandări:     

Asiguraţi o bună luminozitate în casa scării şi în faţa apartamentului.  Dacă intrarea în scara blocului este prevăzută cu interfon, permiteți accesul doar persoanelor cunoscute sau pe care le așteptați în vizită. Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc, alertați vecinii și anunțați imediat Poliția.

Asigurați-vă că uşa de acces de la apartament este prevăzută cu încuietori sau yale sigure. În situaţia în care cheile de la uşa de acces au fost pierdute, uitate într-un loc public sau sustrase odată cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă încuietorile. Cei care locuiesc la parter trebuie să își asigure geamurile cu grilaje metalice.

Evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă, electronice).

Nu postați pe rețelele de socializare destinațiile de vacanță și perioada în care lipsiți de acasă. Rugați un vecin sau pe cineva de încredere să supravegheze locuința cât sunteți plecat și să vă ridice corespondența.”

 

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *