Prevenirea traficului de persoane

Pentru a nu cădea victimă rețelelor de trafic de persoane sau a exploatării prin muncă a persoanelor (sclavie modernă), vă recomandăm să nu acceptați promisiunile de a pleca în străinătate pentru diverse slujbe care promit câștiguri mari de bani fără a fi necesară calificarea sau experiența în domeniu.

Fiți reticenți față de ofertele de muncă în străinătate care nu sunt însoțite de detalii legate de angajator și condițiile de angajare. Nu plecați din țară fără a avea un contract de muncă valabil, întocmit cu respectarea drepturilor persoanei angajate. Nu permiteți să vă fie reținute actele de identitate și călătorie! Faceți copii după pașaport și cartea de identitate pe care să le lăsați unei persoane de încredere.

Pentru a evita o posibilă situație de trafic de persoane, vă puteți adresa pentru sprijin și informații celei mai apropiate misiuni diplomatice sau oficiu consular al României sau Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane la numărul +40 21 313 31 00 (apelabil și din străinătate).

 

MESAJ PREVENTIV ÎN CADRUL CAMPANIEI

„100 DE ANI, 100 DE MESAJE PREVENTIVE PENTRU HUNEDORENI”

(mesaj realizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Hunedoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *