Trei șefi din CEH suspecți pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de la Mina Lupeni

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani au identificat trei persoane care ar putea fi responsabile pentru producerea accidentului de muncă de la mina Lupeni, de la începutul lunii octombrie 2017. Directorul Diviziei Miniere, fostul inginer șef producție și directorul unității miniere Lupeni au calitatea de suspecți în dosar. Este vorba de Cosmin Chiuzan, Giani Balea și Daniel Brânzan. Cosmin Chiuzan avea la momentul producerii accidentului funcția de director Divizia Minieră. Giani Balea a fost inginer șef producție de la mina Lupeni. La momentul producerii accidentului acesta îl suplinea pe directorul unității miniere, Daniel Brânzan.

“Sunt trei persoane care au dobândit calitatea de suspect la data de 2.03.2018. Sunt cercetați pentru infracțiunea prevăzută de art. 349 al.1 din Codul Penal, care se referă la neluarea măsurilor legale de sercuritate și sănătate în muncă, și ucidere din culpă, prevăzută de art 192 al 2 li 3 din Codul Penal”, a declarat procurorul Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

În tragicul eveniment din data de 5 octombrie doi mineri și-au pierdut viața, iar un al treilea a ajuns la spital cu răni grave, după o  surpare produsă în urma deranjării susținerii abatajului din subteranul minei Lupeni.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *