PRIMĂRIA DEVA: Obrazul subțire cu apă scumpă se ține

Apă la pet de 0,5 litri, mai scumpă, în defavoarea producătorilor locali, ale căror oferte pe SEAP arată că au prețul cel mai bun.

Se întâmplă la Primăria municipiului Deva, unde doar în luna iulie 2017, s-a cumpărat apă plată Bucovina în valoare de 5.743 de lei, fără TVA, de la societatea Sandi Com SRL. Adică fiecare sticlă de 0,5 litri costă 1,48 lei, fără TVA.  De la aceeași firmă a mai cumpărat Primăria Devei apă de 792 lei, în mai, prețul de vânzare fiind de 1,48 lei/bucată.

Totul în condițiile în care, în același sistem de achiziții electronice, Aqua Sara, produsă în județul Hunedoara, costă doar 0,99 lei/bucată, același pet de 0,5 litri.

 

 

Justificarea conducerii Primăriei Deva?

”Eu sunt de acord cu dumneavoastră, că ar trebui să-i sprijinim pe producătorii locali, dar ei (angajații Primăriei Deva care se ocupă de achiziții – n.r.) spun că, la vremea respectivă, acela a fost prețul cel mai bun. Voi verifica ce s-a întâmplat, de fapt, și voi reveni cu mai multe detalii”, a declarat primarul interimar al Devei, Ovidiu Moș.

Totuși, pe SEAP se arată că, de exemplu, în luna mai, oferta Aqua Sara se afla înregistrată în SEAP, iar prețul era același.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *