Primăria Deva susține sportul de performanță

Primăria Municipiului Deva a plătit, astăzi, 12 octombrie 2020, Liceului cu Program Sportiv ”Cetate” Deva, suma de 50.000 de lei reprezentând încă o tranșă din valoarea Contractului nr. 48051/02.07.2020 privind finanțarea proiectului ”Promovarea atletismului de performanță”.

Contractul a fost încheiat între Municipiul Deva și L.P.S. ,,Cetate”, potrivit prevederilor Legii educației fizice și sportului, Ordinului Ministrului Tineretului și Sportului privind finanțarea din fonduri publice a proiectelor și programelor sportive și Hotărârii Consiliului Local Deva nr. 597/2020.

Finanțarea a fost solicitată de conducerea Liceului cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva.

Contractul privind finanțarea performanței în atletism are o valoare totală de 250.000 de lei și este valabil până la sfârșitul anului 2020.

Suma este acordată de la bugetul local și a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 217/2020.

Potrivit contractului, finanțarea susține activitatea sportivă a multiplei campioane naționale Florentina Marincu-Iușco și a antrenorului acesteia, Nicolae Alexe. Banii sunt folosiți pentru  participarea și deplasarea la competiții oficiale, achiziționarea de echipament sportiv, medicamente, servicii medicale și premieri acordate conform Hotărârii Guvernului nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, actualizată.

Florentina Marincu-Iușco legitimată la L.P.S. ,,Cetate” Deva s-a întors de curând de la Campionatul Balcanic de Atletism în aer liber pentru seniori care a avut loc în perioada 19-20 septembrie 2020, la Cluj-Napoca, cu o medalie de argint obținută la triplusalt și una de bronz la săritura în lungime.

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin OANCEA, o felicită pe sportivă și pe antrenorul acesteia:

„O felicit pe Florentina și pe antrenorul acesteia Nicolae Alexe pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute.

Deva susține sportul și valorile!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.