Primăria Deva va aloca aproape 1,5 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență. 10 secții vor fi dotate cu aparatură medicală modernă

Administrația locală deveană va aloca aproape 1,5 milioane de lei din bugetul local pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație, care va dota 10 secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.

„În acest an, s-a venit cu noi solicitări pentru procurarea de aparatură medicală și, pentru că am constatat că într-adevăr sunt multe secții care au nevoie urgentă de aparatură și nu au posibilitatea să o procure din bugetul spitalului sau al Consiliului Județean, am considerat că este absolut necesar să facem și în acest an, 2019, efortul de a sprijini Spitalul Județean. Sunt, de data aceasta, 10 secții pentru care au făcut solicitare și cărora le-am asigurat în proporție de 100% banii pentru a-și procura aparatura. Procedura de achiziție a aparaturii medicale o face Spitalul Județean. Vor veni la final cu factura și municipiul Deva va plăti contravaloarea acelor aparate. Deci, în acest an finanțăm 10 secții ale Spitalului Județean. Suma am crescut-o. Se apropie de 1,5 milioane lei. Cu mult mai mare decât cea pe care am alocat-o în 2018 și vom continua și în 2020. În câțiva ani de zile, aportul Primăriei municipiului Deva la sprijinul pe care îl acordă Spitalului Județean va trece valoric de 1,5 milioane de euro, ceea ce eu cred că este un lucru extraordinar.” A declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Deva, aleșii locali au votat și dezbătut  un proiect de hotărâre , inițiat de primarul Florin Oancea, prin care s-a aprobat asocierea între Primăria Municipiului Deva și Spitalul Județean de Urgență Deva. Proiectul de hotărâre a trecut de consiliul local cu unanimitate de voturi. În contractul de asociere între cele două entități, administrația locală are obligația să plătească suma de 1.487.920 lei pentru aparatură medicală și echipamente de uz medical, respectiv:

Anul trecut, Primăria Deva a mai alocat peste 1 milion de lei pentru finanțarea a 8 secții ale Spitalului Județean din Deva. Aflat în consiliul local, directorul medical al Spitalului, Ioan Demeter, se bucură de sprijinul primit din partea Primăriei Deva. În timpul ședinței, acesta a subliniat faptul că peste 50% dintre pacienții spitalului sunt din municipiul reședință de județ. În acest context, Demeter a mai făcut propuneri de colaborare cu vechile administrații locale, însă sub conducerea actualului primar, este pentru prima dată când s-a concretizat.

„Pentru prima oară, conducerea Primăriei, în frunte cu domnul Florin Oancea, s-au „aplecat” mai mult asupra problemelor de sănătate din Deva și mai ales asupra Spitalului Județean de Urgență Deva. În opinia mea, este un model de colaborare între diversele grupări politice, în susținerea activității sănătății în municipiul Deva. Am lăsat la o parte orgoliile politice și am colaborat pe această problemă care într-adevăr nu trebuie să aibă culoare politică și țin să mulțumesc în calitate de cetățean și în calitate de consilier local pentru atenția deosebită acordată problemelor de sănătate”, a declarat doctorul Ioan Demeter.

Spitalul Județean de Urgență Deva este în administrarea Consiliului Județean, iar în ultimii ani s-au confruntat cu probleme financiare majore.

 

Paul Muntean

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *