Primăria Petroșani sprijină o instituție din subordinea CJ Hunedoara

Primăria municipiului Petroșani sprijină financiar Teatrul Dramatic ID Sîrbu din localitate. Important de precizat este că instituția de cultură se află în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, care a refuzat să ofere o finanțare teatrului.

Primăria Petroșani sprijină Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu”, în timp ce conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara a refuzat acest lucru

În ședința consiliului local al municipiului Petroșani am alocat, la solicitarea Teatrului Dramatic “I.D. Sîrbu” Petroșani, suma de 20.000 lei în vederea contractării serviciilor de asistență și scriere a proiectului “OCCIDENT EXPRESS – Migrația tinerilor din Valea Jiului”. Consiliul Județean Hunedoara a refuzat solicitarea de a veni în sprijinul Teatrului Dramatic ID Sîrbu Petroșani, ceea ce este foarte rușinos și de neînțeles, iar dacă noi nu am fi intervenit Teatrul pierdea această finanțare. Proiectul cultural este benefic deoarece abordează problema migrației, în special în rândul tinerilor. Teatrul oferă modele și tipare pentru situații de viață complexe, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci când este vorba de preluarea unor modele specifice actuale”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Proiectul este în valoare de 200.000 de euro, bani nerambursabili care provin din fonduri norvegiene prin programul RO-Cultura – dezvoltat de Ministerul Culturii.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *