Primăriile caută soluții după ce CJH s-a retras din asociația care se ocupă de maidanezi

Primăriile caută soluții după ce CJH s-a retras din asociația care se ocupă de maidanezi. Un control al Curții de Conturi arată că instituția județeană nu poate finanța activitatea serviciilor de ecarisaj, lăsând acest lucru exclusiv în sarcina primăriilor. Acestea nu pot însă susține financiar întrega activitate, astfel că se caută soluții.

”Cred că soluția este să externalizăm acest serviciu. Trebuie să discutăm cu cei de la Consiliul Județean dacă doresc în continuare să facă această activitate. Problema a fost că ADI nu a scos la licitație acest serviciu. Prin faptul că am fost asociați, ei au desfășurat direct această activitate. Dar a fost o activitate eficientă. Numărul de câini a scăzut foarte mult în toate localitățile din județ, nu doar aici în Petroșani”,a  declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Activitatea de ecarisaj în judeţul Hunedoara a fost gestionată de Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS), o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înființată în urma asocierii Judeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara cu localităţile din judeţ. Numai că, CJ Hunedoara a fost nevoit să se retragă din asociere.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *