Primarul Lucian Resmeriţă, un profesor care n-a avut ghinion în viaţă

Noul primar al municipiului Lupeni este profesor de fizică şi are o avere ce nu poate fi justificată cu leafa de dascăl. La 34 de ani, al treilea demnitar al clanului Resmeriţă deţine trei locuinţe, un spaţiu comercial, trei locuri de casă şi o firmă prin intermediul căreia învârte imobile şi bani. Mezinul familiei şi-a rotunjit veniturile necinstit cu bani de la Casa Poporului, printr-un angajament întocmit de fratele său, fostul deputat Cristian Resmeriţă ce a fost găsit de instanţă în conflict de interese administrativ şi penal.

Lucian Resmeriţă a fost director la Colegiul Naţional Carmen Sylva din Petroşani şi câştiga 38.196 lei pe an, potrivit declaraţiei sale de avere. Chiar dacă leafa nu este de lepădat, averea acumulată de mezinul clanului Resmeriţă este mult peste veniturile obţinute din învăţământ. În ultimii zece ani, Lucian Resmeriţă a adunat o avere cât alţii într-o viaţă. Soţia sa a adus ca zestre doar apartamentul din Petroşani şi bijuteriile în valoare de 6.500 de euro, restul averii fiind creaţia tânărului profesor de fizică. Mezinul are o casă (243 metri pătraţi) şi un spaţiu comercial (140 mp) în Lupeni, un apartament (54 mp) în Timişoara. De asemenea, primarul nou-ales deţine trei locuri de casă în suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi în Lupeni şi un teren de 3.850 de metri pătraţi în Deva, cumpărat în 2007 împreună cu Sorin Vasilescu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Familia Resmeriţă Lucian are şapte conturi bancare în care rulează cam 15.000 lei şi 6.700 de euro, dar banii actualului primar se mişcă mult mai sprinten prin alte combinaţii.

Circuitul banilor în familie 

Lucian Resmeriţă este patron la SC Marius Com SRL, firmă prin care învârte bani şi imobile, după cum reiese din foaia sa de avere. Fostul dascăl a împrumutat firma în două tranşe cu suma de 87.000 lei şi 60.000 lei, după care a scos din firmă 40.000 lei ca urmare a faptului că a vândut către SC Marius Com SRL un teren intravilan în suprafaţă de 168 de metri pătraţi. Actualul primar al municipiului Lupeni a făcut bani necinstit de pe urma Parlamentului României, fratele său fiind declarat de instanţă în conflict de interese administrativ şi penal. Lucian Marius Resmeriţă a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judeţul Hunedoara şi a beneficiat, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012, de 56.876 lei, bani acordaţi nelegal – după cum a stabilit Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în luna martie a acestui an.

vedeți aici declarația de avere a lui lucian resmerita (document)

 Marcel BOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.