Primele ninsori, temperaturile scăzute şi vântul puternic au produs efecte în 79 de localităţi din 19 judeţe

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, luni, că primele ninsori, temperaturile scăzute şi vântul puternic au produs efecte în 79 de localităţi din 19 judeţe. Pompierii au intervenit pentru a îndepărta sute de copaci, stâlpi şi acoperişuri care au fost doborâte de vânt sau zăpadă.

„Primele ninsori, temperaturile scăzute şi vântul puternic au produs efecte în 79 de localităţi din 19 judeţe (AG, BH, BR, BZ, CL, CS, CT, DJ, GL, HD, IL, IS, PH, SV, TR, TL, VL, VS şi VN)”, a transmis, luni, IGSU.

Potrivit sursei citate, în zilele de sâmbătă şi duminică, vremea rea a cuprins mai multe zone din centrul, Sudul şi Estul ţării, perioadă în care pompierii au acţionat pentru degajarea a 411 copaci, 50 de elemente de construcţie şi 19 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, aproape 60 de autoturisme au fost avariate.

De asemenea, pompierii au intervenit la inundaţii, fiind solicitaţi în 14 cazuri pentru evacuarea apei din clădiri, curţi, subsoluri sau de pe străzi.

„La această oră, nu sunt în intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor meteo, iar în perioada următoare nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase”, a mai transmis sursa citată.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *