Florin Cîțu: Prin această rectificare bugetară se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială şi educaţie

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că, prin a treia rectificare bugetară din acest an, care a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern, se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială şi educaţie şi în acelaşi timp continuarea investiţiilor.

Florin Cîţu a spus că, în şedinţa de Guvern de miercuri seară, a fost prezentat, în primă lectură, proiectul celei de-a treia rectificări bugetare din acest an.

„Prin această rectificare bugetară se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială şi educaţie şi în acelaşi timp ne asigurăm continuarea investiţiilor, în acest an sunt estimate la 55 de miliarde de lei, o creştere faţă de bugetul iniţial cu 4,5 miliarde de lei”, a afirmat el, la briefingul de după şedinţa Executivului.

Cîţu a precizat că execuţia la zece luni este „cea mai bună din ultimii zece ani”, de 35,4 miliarde de lei, mai mult decât s-a cheltuit în tot anul 2016, în tot 2017 sau în întreg anul 2018.

Ministrul de Finanţe a spus că deficitul bugetar creşte de la 8,6% din PIB la 9,1% din PIB, adică 96 de miliarde de lei, iar Comisia de Prognoză estimează o contracţie a PIB-ului de 4,2%.

Referitor la alocarea pe ministere a resurselor, la rectificarea bugetară, Cîţu a explicat că Ministerul Muncii va primi 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătăţii – 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice – 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene – 105 milioane de lei, Ministerul Public – 90 de milioane, ANSVSA – 19 milioane.

El a adăugat că sunt ministere la care s-au făcut economii, pe care le-au pus la dispoziţia Guvernului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *