Prins cu detectorul de metale în apropierea sitului arheologic ,,Castrul Roman Germisara”

Un bărbat de 62 de ani a fost prins de oamenii legii, în timp ce căuta cu detectorul de metale, în zona patrimoniului arheologic „Castrul Roman Germisara”. Potrivit poliției, se pare că omul a reușit până la ora 11:00 , când a fost surprins în fapt, să sape trei gropi, în zona respectivă.

„La data de 10 aprilie 2024, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Geoagiu au observat pe DJ 107A (Geoagiu – Bobâlna) o autoutilitară staționată în zona sitului arheologic ,,Castrul Roman Germisara”.

Polițiștii au efectuat verificări în zona adiacentă sitului, iar la o distanță de aproximativ 200 de metri de sit au identificat un bărbat în vârstă de 62 de ani, care  efectua căutări cu un detector de metale.

De asemenea, în zona respectivă au fost găsite trei gropi în despre care bărbatul a declarat că le-a săpat la data de 10 aprilie 2024.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizarea prealabilă, cercetările fiind preluate de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru deținerea de detectoare de metale, fără autorizație, iar ca măsură complementară a fost confiscat aparatul”, informează IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *