Probleme pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, a declarat, vineri, la Arad, că rezultatele preliminarii ale verificărilor arată că pe lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva, unde s-a prăbuşit terasamentul, sunt probleme de calitate, care ar urma să fie remediate de către antreprenor, în timp ce autorităţile îşi vor intensifica controalele pe acest şantier pentru a se asigura că sunt respectate termenele şi standardele de calitate.

Prezent în Arad alături de ministrul Trabsporturilor, şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, a vorbit despre verificările făcute după prăbuşirea terasamentului pe lotul III au autostrăzii Lugoj-Deva, arătând că există probleme de calitate.

”Avem rezultate preliminare pe Lugoj-Deva, lotul III, sunt probleme de calitate care vor fi rezolvate de către antreprenor. După cum ştiţi, comisiile noastre care fac controale inopinate au sesizat anumite anomalii. Eu cred că trebuie să intensificăm aceste controale, să stăm la antreprenor, să îşi respecte termenele şi să execute lucrările după standarde”, a spus Ştefan Ioniţă, care nu a precizat natura problemelor constatate.

Şeful CNAIR a precizat că ”lucrul nu a fost oprit niciodată” pe acest şantier, iar în prezent se fac ”remedierile de rigoare”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent şi el la Arad, a adăugat: ”Sunt importante termenele, dar nu putem face rabat de la calitate şi să trecem cu vederea anumite probleme care sunt la terasamente sau unde s-au identificat (…) Antrepenorii până acum nu au fost obişnuiţi să fie controlaţi şi au mai modificat soluţiile tehnice din studiile de fezabilitate”.

Lotul doi al autostrăzii Lugoj– Deva are o lungime totală de 28 kilometri, valoarea contractului de execuţie fiind de 562,73 milioane de lei fără TVA. În acest moment circulaţia se desfăşoară pe aproximativ 15 kilometri, între nodurile Traian Vuia şi Margina. Pe restul lotului vor trebui realizate două tuneluri de trecere pentru animale.

Lungimea totală a lotului trei al Autostrăzii Lugoj – Deva este de 22,139 kilometri. Contractul de execuţie a fost semnat în mai 2013, iar valoarea licitată a lucrărilor a fost de 579 milioane de lei.

Lungimea tronsonului patru este puţin peste 22 de kilometri şi face legătura între nodul de la Ilia şi de la Şoimuş, acolo unde începe autostrada Deva – Orăştie. Lucrările costă 419,4 milioane de lei.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *