Produsul ”la promoție” a costat-o peste 1600 de euro

Vinerea neagră pentru o femeie din municipiul Petroşani. Femeia a permis accesul în locuinţă unei tinere care a pretins că doreşte să îi vândă diferite produse „la promoţie”.Poliţiştii sunt pe urmele celor care au sustras din locuinţa unei femeii 1.600 de euro şi 2.800 de lei, profitând de neatenţia acesteia.

În data de 15.11.2018, în jurul orei 12:05, Poliţia  Municipiului Petroşani a fost sesizată de un petroşănean despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința soacrei sale, în vârstă de 73 de ani, din municipiul Petroșani, de unde au sustras diferite sume de bani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că o tânără (în curs de a fi identificată), în jurul orei 11:30, sub pretextul că dorește să vândă produse „la promoţie”, din partea unui lanţ de magazine, a fost invitată în apartament de către partea vătămată (care nu a asigurat uşa de la intrarea în apartament, după intrarea „vânzătoarei” de ocazie).

Timp de aproximativ 30 de minute, tânăra i-a prezentat petroșenencei mai multe produse, însă aceasta nu a cumpărat niciun produs. După plecarea „vânzătoarei”, femeia a constatat că din apartament, din dulapul din dormitor,     i-au fost sustraşi 1.600 de euro şi 2.800 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Din ultimele informații, polițiștii din Petroșani bănuiesc au fost două persoane care ”operau” : una i-a distras atenția bătrânei cu prezentarea de produse, iar a doua a căutat (și găsit) banii în dormitor.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

 

  • Asiguraţi o bună luminozitate în casa scării şi în faţa apartamentului;
  • Dacă intrarea în scara blocului este prevăzută cu interfon, nu permiteți accesul decât persoanelor cunoscute, pe care le așteptați în vizită;
  • Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități (gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri ce oferă gratuit produse, sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul lor în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați;
  • Înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, solicitați întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE și LEGITIMAȚIA DE SERVICIU.
  • Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară.
  • Solicitați întotdeauna, PE LOC, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că este o înșelătorie.
  • Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii;

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *