Profesorul hunedorean Mircea Nistor, premiat de președintele Klaus Iohannis

Emeritul profesor Mircea Nistor a fost premiat de președintele României, Klaus Iohannis. Evenimentul a avut loc în cadrul Galei „Merito”. Mai mulți dascăli din învățământul preuniversitar au fost premiați de șeful statului.

Printre dascălii premiați s-a aflat şi Mircea Nistor, profesor la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi mentorul echipei de robotică „RobotX”, echipă cunoscută la nivel global.

“În anul în care se premiază cea de-a patra generație de profesori «MERITO», ne confruntăm cu provocări severe, care riscă să afecteze însuși fundamentul democratic al României. Multe dintre aceste provocări, care ajung să pună în discuție chiar și parcursul european al țării noastre, au rezultat inclusiv din neglijarea, decenii la rând, a educației românești. (…)Dumneavoastră sunteți acei dascăli care nu ați așteptat reformele venite din Parlament sau de la Minister, ci ați venit cu soluții și proiecte proprii, și ați reușit. Vă felicit pentru această implicare și vă urez să continuați să luptați pentru ca fiecare copil din România să aibă o șansă la un viitor mai bun, fiindcă, în definitiv, pentru asta trăiește dascălul, să educe elevul, tânărul, studentul, în așa fel încât el să aibă succes în viață – în viața de tânăr și, pe urmă, în toată viața de membru responsabil al societății”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, în alocuțiunea sa.

Mircea Nistor, alături de ceilalţi 11 profesori, premiaţi în cadrul Galei „Merito”, au fost selectaţi din peste 400 de recomandări, venite din partea elevilor, părinţilor, absolvenţilor şi a comunităţilor locale, din toată ţara. Procesul de selecţie a durat aproape un an, selecţia finală fiind realizată de către un juriu compus din membri ai comunităţii Romanian Business Leaders (RBL). În cadrul galei, dascălilor li s-a recunoscut public şi material performanţele, primind aprecierea binemeritată.

Evenimentul s-a desfăşurat, ieri, la Bucureşti, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.