Drum de pământ asfaltat în baza unui program de lichidare

Un drum de pământ care face legătura între DN 66 și orașul Petrila, prin incinta fostei unități miniere din localitate, va fi asfaltat în baza unui program de lichidare. Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a scos la licitație contractul de “Execuție lucrări de reabilitare a drumului tehnologic de legătură între DN66 și strada Republicii din orașul Petrila și lucrări de împrejmuire a incintei principale Mina Petrila”. 2.104.795 de lei este valoarea lucrărilor, iar acestea fac parte din programul de închidere și ecologizare a unității miniere.

“Reabilitarea drumului  tehnologic de legătură între DN 66A și strada Republicii, compus din două tronsoane, constă în în asfaltarea acestuia și constituie o a doua etapă de lucrări, în continuarea unei prime etape deja executată anterior, din beton sau macadam. În acest caz, structura rutieră existentă are rol de fundație în structura rutieră proiectată. Lucrările de asfaltare vor fi executate ținând cont de delimitările din teren aferente aliurii actuale a drumului”, arată documentația.

Acest tronson este compus din două porțiuni și anume de la Dărănești – intersecția cu Cartierul Bosnia până la intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila, în lungime de 1003 metri și porțiunea a doua în lungime de 470 metri cuprinsă între intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila  până la canton. Această porțiune include și parcarea betonată din fața sediului administrativ.

Banii pentru realizarea lucrărilor provin din fondurile alocate de statul român pentru închiderea minelor necompetitive. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie.

 

 

 

Monika BACIU

Un comentariu la „Drum de pământ asfaltat în baza unui program de lichidare

  • 28 iunie 2018 la 8:14
    Permalink

    Doamne Ajuta sa se asfalteze ca este nevoie de drum de centura la Petrila .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *