Programe pentru sprijinirea „copiilor cu copii”

Reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Deva desfășoară, începând de miercuri, 18 mai 2022, mai multe vizite în cartierele orașului, în zone în care locuiesc persoane vulnerabile. Vizitele în teren au ca scop identificarea mamelor minore și a adolescentelor cu risc de a se confrunta cu sarcini neplanificate și nedorite.

 

Tinerele identificate vor participa, joi, 26 mai 2022, la o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației „Precious Little Feet – Viață și Speranță”, care va avea loc la sediul serviciului social Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva.

 

Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, care se derulează pe tot parcursul anului, în cadrul parteneriatului dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Asociația „Precious Little Feet – Viață și Speranță” și care are ca scop principal informarea și educarea mamelor adolescente în vederea îmbunătățirii accesului la servicii sociale și medicale și la beneficii de asistență socială, acordate potrivit legii.

 

Totodată, proiectul urmărește conștientizarea minorilor din categoriile sociale vulnerabile asupra riscurilor pe care le implică maternitatea precoce – de la modificările fizice și emoționale până la dificultățile sociale care se reflectă atât asupra mamei, cât și a copilului.

 

Fenomenul „copiilor cu copii” tinde să ia amploare în ultimii ani, iar mediul de proveniență, lipsa educației sexuale și sărăcia reprezintă factori determinanți ai acestuia.

În încercarea de a reduce numărul adolescentelor care nasc, specialiștii atrag atenția asupra comunităților în care astfel de cazuri se repetă de la o generație la alta, în cadrul aceleiași familii.

Proiectul inițiat de DAS Deva și Asociația „Precious Little Feet – Viață și Speranță” se desfășoară în condițiile în care statisticile arată că aproape 300 de copii născuți în județul Hunedoara sunt aduși pe lume de mame care nu au împlinit 18 ani, iar în 10% dintre cazuri și tatăl este minor.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.