Programul PNDL 3 ar putea fi demarat începând de anul viitor

Premierul Florin Cîţu şi liderul liberal Ludovic Orban s-au înţeles, în şedinţa de marţi a conducerii PNL, ca Executivul să demareze programul PNDL 3 începând cu anul viitor, susţin surse politice pentru News.ro. Noul program dedicat autorităţilor locale va avea o valoare de cel puţin 50 miliarde de lei.

Surse politice au declarat, marţi, pentru News.ro, că premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban s-au înţeles, în şedinţa conducerii PNL, ca Executivul să demareze programul PNDL 3 începând cu anul viitor.

Noul program dedicat autorităţilor locale va avea o valoare de cel puţin 50 miliarde de lei.

Decizia vine în contextul Congresului PNL programat pe 25 Septembrie. Sute de primari liberali au cerut finanţare pentru diverse proiecte de dezvoltare locală, susţin sursele citate.
Pe de altă parte, Guvernul nu a prins în proiectul de rectificare bugetară sume care să acopere integral PNDL 1 şi 2.
Potrivit unor surse din UDMR, Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, va primi doar 1,84 miliarde la rectificarea bugetară, în condiţiile în care nevoie de minimum 4 miliarde de lei până la finalul anului pentru achitarea facturilor pentru PNDL 1 şi 2 şi alte tipuri de lucrări începute, susţin sursele citate.
Ludovic Orban a declarat, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune . Preşedintele PNL afirma că pentru acest program trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.
În 4 iulie, Ludovic Orban a afirma că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii.
În 29 iunie, premierul Florin Cîţu anunţa că nu se mai face PNDL, întrucât, prin Compania Naţională de Investiţii, avem proiecte de 7 miliarde lei.
Premierul Florin Cîţu a anunţat, în 10 iunie, la Timişoara, că va lansa un program special de investiţii pentru drumurile judeţene şi comunale, investiţii care nu se pot finanţa nici prin PNRR şi nici prin alte fonduri europene.
„Acele localităţi unde nu s-a putut investi în drumuri au rămas în urmă”, a precizat premierul.
Tot atunci, întrebat despre PNDL 3 despre care vorbea Ludovic Orban, Cîţu a afirmat: „Atunci când anunţi un program, e bine să anunţi şi sursa de finanţare”.
„Nu ştiu despre acel program despre care a vorbit Ludovic Orban”, a precizat premierul, făcând referire la propriul program de investiţii pentru care caută sursa de finanţare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.