Societăți din Gorj și Satu Mare vor realiza punți peste Jiu

Două societăți vor realiza mai multe punți pietonale peste Jiul de Vest. PROREDRUM din Târgu Jiu și STEFI COMPANY din județul Satu Mare și-au adjudecat contractul scos la licitație de ABA Jiu. Contractul prevede prestarea serviciilor de proiectare a documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivele de investiţii „Confecționare punte metalică la stația hidrometrică Iscroni, pe râul Jiul de Vest” și „Confecționare punte metalică la stația hidrometrică Câmpu lui Neag, pe râul Jiul de Vest ”.

507.399 de lei este valoarea la care a fost atribuit contractul, cu circa 33.000 de lei mai puțin față de valoarea inițială. Astfel pentru lotul 1 se are în vedere confecționarea unei punți metalice, la stația hidrometrică Iscroni, amplasată pe zona îndiguită a râului Jiul de Vest, cu o lungime de 80 m. Din punct de vedere constructiv este o punte pietonală suspendată pe cabluri cu două deschideri, rezemată pe stâlpi metalici și fundații directe.
Pentru lotul 2 este prevăzută confecționarea unei punți metalice, la stația hidrometrică Câmpu lui Neag, amplasată pe râul Jiul de Vest având accesul din DN66A cu o lungime de 40 m.

Durata de realizare a investiție este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Execuția lucrărilor este necesară pentru realizarea măsurătorilor hidrotehnice, pe râul Jiul de Vest, în cele două locuri, respectiv Iscroni și Câmpu lui Neag, cât și pentru satisfacerea cerințelor comunității locale pentru realizarea unei căi de comunicație care să asigure accesul sigur și permanent pe cele două maluri.

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *