Proiect al Primăriei Hunedoara, contestat de o firmă din Tulcea

Licitația proiectului Primăriei municipiului Hunedoara care prevede “Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor” a fost contestată de o firmă din județul Tulcea. Lovitura de grație a fost aplicată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a admis solicitarea firmei din Tulcea, în ceea ce privește procedura de evaluare a ofertelor pentru proiectul de 5 milioane de euro.

La licitație s-au prezentat două firme, iar societatea Corint a fost declarată câștigătoare de către Primăria municipiului Hunedoara. Numai că licitația a fost contestată de firma SC CORAL SRL din Tulcea, care a avut câștig de cauză la CNSC.

Firma a solicitat:

– anularea adresei nr. 57710/14.08.2018, de comunicare a rezultatului procedurii;

– anularea comunicărilor rezultatului procedurii către ceilalţi ofertanţi și a tuturor actelor subsecvente;

– anularea Raportului procedurii de atribuire și a tuturor actelor subsecvente; – reluarea procedurii de evaluare a ofertelor prin reevaluarea ofertei depusă de S.C. CORINT S.R.L. și stabilirea ofertei câștigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preț”

După ce au analizat documentele, oficialii de la CNSC au decis.

“În temeiul art. 26 alin. (2) din Legea nr. 101/2016, admite contestația formulată de SC CORAL SRL în contradictoriu cu MUNICIPIUL HUNEDOARA. Obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 57707/14.08.2018 și dispune reevaluarea ofertei depusă de SC CORINT SRL, conform considerentelor de mai sus. Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei”, arată decizia CNSC.

Proiectul care prevede restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural de la Castelul Corvinilor are o valoare de circa 5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *