Proiect de 2,5 milioane de euro la UPET

Proiectele și investițiile continuă și în acest an la Universitatea din Petroșani. Multe dintre acestea au fost începute anul trecut și se află în derulare iar altele noi așteaptă să fie implementate. Pentru acest an reprezentanții instituției de învățământ superior de la Petroșani își doresc să continue și să întărească relațiile de colaborare cu partenerii existenți și crearea de colaborări noi.

„Continuăm proiectele care se află în derulare, finalizăm unul dintre proiectele POCU, celelalte trei continuă. Avem proiectul care a fost câștigat pe Programul Operațional Regional unde după câștigarea proiectării se va începe proiectarea propriu zisă la creșterea eficienței energetice a corpului de învățământ C, și sperăm ca din toamnă să înceapă licitațiile pentru dotarea laboratoarelor care este un lucru foarte important pentru că este vorba despre un număr de 55 de laboratoare și o sumă de 2,5 milioane de euro ca dotare. Avem propuse niște proiecte în cadrul Programului Național de Investiții și sperăm ca măcar pe câteva să le câștigăm. Mai avem ca obiectiv rescrierea unor proiecte iar anul trecut am avut un record de cinci proiecte câștigate din șase. Ne axăm pe câteva proiecte de cercetare pe care sperăm să le câștigăm”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Printre proiectele care se vor implementa în acest an la Universitatea din Petroșani se numără corpul nou de învățământ care va intra într-un program de reabilitare termică.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *