Proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice

Raeţchi (PNL) iniţiază un proiect de lege care să „protejeze” dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a anunţat că va depune un proiect de lege, pe care îl va lansa şi în dezbatere publică, prin care să fie „protejat” dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice, arătându-se că este o problemă de discriminare dacă ele sunt obligate să părăsească spaţiul public când alăptează.

Raeţchi spune că au existat cazuri în care mame au fost date afară din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii pentru că îşi alăptau copilul.

„O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar şi în alte state precum Franţa, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să îşi hrănească copilul. Trebuie precizat că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum şi periodicitatea acesteia, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social şi profesional mama”, spune deputatul, potrivit unui comunicat de presă.

El precizează că legea în acest moment permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spaţii publice sunt rare, însă au apărut incidente de acest fel şi trebuie subliniat clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă „un abuz, o discriminare”. Raeţchi vrea să instituie şi amenzi în acest sens.

„Am văzut mai multe comentarii care vorbesc despre „decenţă” în cazul alăptatului în public. Totuşi, indiferent care ar fi poziţia noastră estetică sau etică pe aceasta temă, nimic nu poate prevala asupra dreptului copilului la hrană şi sănătate”, spune Raeţchi.

 

news.ro

Un comentariu la „Proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice

  • 5 august 2017 la 21:31
    Permalink

    Urmeaza legea mersului la bustul gol propusa tot de PNL? Alaptatul presupune si o anumita igiena a sanului dar pare ca asta nu conteaza. Nu cred ca a fost cineva amendata pana acum ca a alaptat in public, iar sa invoci discriminare pentru asa ceva arata lipsa de viziune a acestui senator

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.