Simona Halep a abandonat în decisivul meciului cu Ekaterina Makarova, din sferturile turneului de la Washington

Simona Halep locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a abandonat, vineri, la scorul de 6-2, 3-6, 0-1, după 68 de minute, meciul cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 58 WTA şi cap de serie numărul 7, din sferturile de finală ale Citi Open, tuneu de categorie WTA International.

Halep a început bine meciul cu Makaraova, a controlat autoritar primul set, pe care putea să-l câştige chiar mai clar. Evoluţia ei în această parte a întâlnirii de vineri a fost superioară celei din aceeaşi parte a partidei cu Mariana Duque-Marino, din ziua precedentă. Totuşi Halep nu a impresionat în mod deosebit, dar a servit mai bine, a alergat mai bine şi a făcut mai puţine greşeli. Makarova a început slab, a comis mult erori şi s-a văzut condusă cu 4-0 în mai puţin de 15 minute. Halep a făcut break la în ghemurile I şi al treilea, a avut o minge de 5-0, însă rusoaica a pus şi a ea două ghemuri pe tabelă, unul fiind break, în ghemul al şaselea.

Halep a revenit şi a câştigat următoarele două ghemuri şi setul, cu 6-2, după mai puţin de 30 de minute.

Halep a avut avantajul break-ului şi în setul secund, conducând cu 2-1. De la acel scor, Makarova şi-a ridicat foarte mult nivelul jocului, a forţat-o pe Halep la multă mişcare şi a câştigat şapte din următoarele opt ghemuri. Halep a acuzat căldura excesivă (32 de grade Celsius) şi, după ce a fost întrecută cu 6-3 în setul secund, a abandonat partida la scorul de 0-1 în decisiv.

Makarova va evolua în semifinale cu germana Sabine Lisicki, locul 190 WTA, sau cu franţuzoiaca Oceane Dodin, locul 55 WTA şi cap de serie numărul 5.

Prezenţa în sferturi este recompensată la Washington cu 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Pentru Halep urmează Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5, care va avea loc la Toronto, săptămâna viitoare. Românca este deţinătoarea trofeului la competiţia canadiană.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.