Proiect de peste 4 milioane de lei pentru elevii din Băcia

Elevii din comuna Băcia vor învăța în unități școlare moderne, dotate la standarde europene. Autoritățile locale au întocmit documentația necesară pentru aprobarea unui proiect de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Gimnaziale din Băcia. Acest proiect pe fonduri europene, obțínut prin Programul Operațional Regional POR a fost aprobat și acum se află în faza de precontractare.

Proiectul are o valoare totală de 4.147.951,06 lei și prevede reabilitarea totală a vechii clădiri a școlii prin lucrări de recompartimentare și modernizare a spațiilor existente.

Astfel la parterul clădirii vor funcționa clasele primare 0 – IV, o sală de mese, bibliotecă, birou director, secretariat, cameră frigorifică, hol acces, grupuri sanitare fete băieți, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. La etaj vor funcționa clasele gimnaziale V – VIII, grupuri sanitare fete băieți, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, un laborator fizică-chimie-biologie, un laborator de mate-info, cancelarie și grup sanitar pentru profesori, un spațiu de depozitare materiale didactice, holuri acces. Toate aceste încăperi: laboratoare, săli clasă, bibliotecă, birouri sală de mese, grupuri sanitare vor fi perfect utilate și dotate cu mobilier modern, echipamente didactice, calculatoare complet echipate cu soft licențiat. În plus pentru persoanele cu dizabilități accesul pe verticală se va face cu un sistem mobil de transport cu șenile”, arată autoritățile locale din comuna Băcia.

Instalația de încălzire a școlii va cuprinde două centrale termice cu gaz cu condensație, o pompă de căldură pentru climatizare, un sistem termodinamic pentru apa caldă menajeră cu pufere. Rețeaua interioară de distribuție a încălzirii se va realiza cu ventilo-convectoare.
Prin investiția propusă, proiectul contribuie la programul de creștere a gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu deoarece infrastructura educațională va fi îmbunătățită și modernizată corespunzător unui proces educațional de calitate la standarde europene, iar dezvoltarea programului „Școală după Școală‘‘ posibil acum prin dotările ce se vor realiza, va crește valoarea actului educațional și va contribui la prevenirea abandonului școlar.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *