Proiect educațional cu participare internațională

Un proiect educațional cu participare internațională este implementat la Școala Gimnazială IG Duca din municipiul Petroșani. Parteneri din 6 țări sunt la Petroșani, la Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani, Hunedoara, cea care derulează în această săptămână proiectul ERASMUS- „LIKE the naturE – tRAdition – Sport – MUSic.

Sunt prezenţi în aceste zile copii şi cadre didactice din Várpalota – Ungaria, Madeira – Portugalia, Statte – Italia, Psary – Polonia, Türi Järvamaa – Estonia şi Şcoala Gimnazială I.G. Duca Petroşani.

“Sunt convins că activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesului pentru a face sport și a fi activ, de a proteja mediul înconjurător, de a cunoaşte, a accepta şi respecta credinţele, tradiţiile şi obiceiurile altor popoare și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, în deschiderea evenimentului.

Proiectul pune accent pe formarea și dezvoltarea în rândul elevilor, profesorilor și a comunității locale a respectului pentru tradiţiile fiecărei ţări participante, pentru natură şi protecția mediului, pentru muzică şi nu în ultimul rând pentru sport ca activitate extrem de necesară pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vor conduce la creșterea interesului pentru a face sport și a fi activ, de a proteja mediul înconjurător, de a cunoaşte, a accepta şi respecta credinţele, tradiţiile şi obiceiurile altor popoare și vor oferi cadrelor didactice și școlilor implicate în proiect noi cunoștințe și experiențe pentru îmbunătățirea metodelor de predare și învățare”, arată reprezentanții Școlii Gimnaziale IG Duca din Petroșani.

De asemenea, îmbunătățirea abilităților personale interculturale și lingvistice pentru a facilita comunicarea transfrontalieră, promovarea și sensibilizarea cu privire la o învățare europeană pe tot parcursul vieții sunt obiective vizate de proiectului implementat de reprezentanții unității de învățământ din Petroșani. În cadrul proiectului vor avea loc două întâlniri transnaţionale şi patru activităţi de învăţare, predare, formare.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *