Mesaj al prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, adresat mediului politic și administrativ hunedorean

Normalitatea secolului XXI

 

„Unii se întreabă de ce prefectul județului a fost prezent la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la semnarea unui proiect de finanțare pentru realizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din 38 de orașe și comune hunedorene.

Este un proiect pentru dezvoltarea județului Hunedoara pe care, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, îl reprezint în relațiile cu instituțiile statului român.

Este un proiect al celor peste 150.000 de beneficiari hunedoreni, la care se lucrează din 2016, însă a întâmpinat dificultăți în etapa de pregătire a aplicației pentru obținerea fondurilor europene.  Acum, prin eforturi comune s-a reușit semnarea finanțării, după mai multe amânări.

Am fost prezent la București în urma invitației ministrului liberal al Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, care a considerat că prezența mea este oportună și normală, iar reprezentantul Guvernului României în județul Hunedoara, are datoria să reprezinte instituțional comunitatea, la semnarea unui proiect deosebit de important pentru noi toți, de către un ministru al executivului.

Este firesc să ne unim forțele și să colaborăm pentru realizarea tuturor care au ca beneficiar direct cetățenii, astfel încât oamenii să beneficieze de rezultatele acestora.

Proiectul prin care se va introduce apa și canalizarea nu este pe numele Marian, Nistor sau Boloș, este al miilor de familii hunedorene care au nevoie de apă și canalizare. Acum vorbim de normalitate, nu de realizări mărețe ale unor persoane sau ale unor partide politice.

Cred cu tărie că prin eforturile comune ale celor care sunt astăzi în coaliție, acest proiect s-a deblocat cu eforturi foarte mari. Mai mult, în urma vizitei Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă la noi în județ, iată că apar primele roade și anume primul pas în implementarea acestui proiect: finanțarea.

Consider că trebuie să lăsăm la o parte laudele și să ne apucăm de treabă împreună. E vorba de comunități administrate de primari aleși de locuitori, indiferent că fac parte din PNL sau PSD.  E vorba de normalitate și nu de politică. Normalitatea secolului XXI, din acest punct de vedere, înseamnă apă la robinet și servicii de canalizare la standarde europene.

Nu vă mai concentrați eforturile și atenția la acțiuni lipsite de orice importanță socială: cine și cui trebuie să-i „ridice statuie” pentru acest proiect, ci pentru a găsi, împreună soluții pentru ca oamenii să beneficieze de aceste servicii.

Îi felicit pe cei care au lucrat la acest proiect, care acum e doar pe hârtie, dar munca de acum începe și trebuie să ne unim forțele, cu toții.

Această normalitate și rezultatele pe care proiectul le țintește, erau necesare de mult timp.”

 

Călin Petru Marian

Prefectul județului Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *