Proiect pentru persoanele aflate în situații de risc social din Orăștie

Cantina socială din municipiul Orăștie este inclusă într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare. Contractul de lucrări de construcții si instalații cu utilaje, echipamente și montaj, pentru obiectivul de investiții “Reabilitare, modernizare și dotare Cantină socială , str. G. Lazăr din municipiul Orăștie” a fost scos la licitație la o valoare de 1.439.539 de lei.

“Aceasta va fi o unitate de asistență social ce va presta servicii sociale gratuite persoanelor aflate în situații economico-sociale sau medicale deosebite. Acest serviciu este conceput ca parte a unui pachet de servicii de asistență socială, având rolul de serviciu de suport material în vederea reinserției sociale a persoanelor marginalizate sau în cazul persoanelor vârstnice, ca serviciu de susținere în vederea unui minim necesar existenței”, arată documentația.

Înființarea unei cantine sociale unde se va servi o masă caldă atât pentru copii cât și pentru persoanele defavorizate are rolul de a asigura pregătirea și distribuirea de hrană către persoane aflate în situații de risc social, dependență materială sau medicală. Clădirea se află în zona de protecție a clădirii monument inclusă în Lista monumentelor istorice din România. Durata prezentului contract este de 12 luni, adică de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către autoritatea contractantă până la încheierea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *