Promisiuni în urma discuțiilor dintre sindicaliști și conducerea Consiliului Județean Hunedoara

Sindicaliștii de la termocentrala Mintia s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Au fost smulse o serie de promisiuni. Încă de acum două săptămâni, reprezentanții Sindicatului Solidaritatea Hunedoara au solicitat o întrevedere cu oficialii instituției județene. Una din cererile exprese a fost preluarea termoncentralei de către Consiliul Județean.

“Am prezentat măsurile prin care Ministerul Energiei încearcă oprirea Termocentralei Mintia. Am reușit să creionăm un draft pentru modificarea OG 60/2019, astfel încât să putem trece termocentrala către CJ-HD sau o altă entitate organizatorică. Am primit de asemenea sprijin pentru asigurarea stocului de cărbune pentru această iarnă cu finanțare de la Bugetul de stat.
Miercuri la Ministerul Energiei va avea loc o ședință legată de cele enumerate mai sus, la care vor participa și reprezentanții energeticienilor de la Mintia”, spune Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Cei de la Consiliul Județean Hunedoara susțin că “în urma discuțiilor, au fost identificate soluțiile legale și operaționale pentru rezolvarea problemelor de la termocentrală”.

Termocentrala Mintia se confruntă cu grave probleme, precum lipsa stocurilor de cărbune, dar și lipsa investițiilor de mediu.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *