Parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural

Prefectul Călin Petru Marian și Andy Hertz, fondatorul grupului „Mutat la Țară – Viața fără ceas”, constituit pe o Facebook, au pus bazele unui parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural.

Județul Hunedoara se confruntă cu fenomenul depopulării zonelor rurale. Într-o proporție mult mai mare, locuitorii decid să plece în străinătate, comparativ cu cei care aleg localitățile urbane ale județului.

Având în vedere acest efect negativ, care afectează din punct de vedere demografic județul Hunedoara, prefectul județului, Călin Petru Marian, a inițiat împreună cu fondatorul grupului „Mutat la Țară – Viața fără ceas” Andy Hertz un proiect care are ca scop promovarea vieții în mediul rural.

Prima etapă a proiectului o reprezintă identificarea tuturor locuințelor care sunt disponibile spre vânzare în mediul rural din județul Hunedoara și promovarea lor spre persoane interesate să adere la comunitățile respective.

Andy Hertz, autorul mai multor publicații și fondator al grupului „Mutat la Țară – Viața fără ceas”, este un om cu o viziune complexă și realistă asupra vieții în satul românesc și un om care cunoaște problemele comunităților din zonele rurale hunedorene dar și modalitățile cele mai bune de promovare a satului românesc și avantajelor pe care le au cei care trăiesc la țară.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.