Propagandiștii ingineri ai PSD-ALDE, noile „somități” naționale în finanțe (episodul 1): Tăriceanu despre Cîțu

Vorbeam, în urmă cu o săptămână, de PSD în postura de rai al mincinoșilor, demonstrând cum liderii pesediști își neagă propriile declarații făcute-n văzul lumii.

Citește și PSD, RAIUL MINCINOȘILOR

Astăzi, vom puncta asupra minciunii poleite/ adevărului mutilat care vine tot din zona pesedistă, respectiv dinspre pesedismul ALDE. Protagonist este chiar liderul Călin Popescu Tăriceanu, cel mai aprig mânuitor de bâtă prin gard din perioada de restricții dictate de epidemia COVID-19.

Dorind să fie băgat în seamă, cumva, liderul ALDE îl atacă, din nou, în notă pesedistă, pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Spune Tăriceanu: „România se împrumută cu dobânda cea mai ridicată din Europa. Poate chiar din lume. Și nu o spun eu, ci o spune Eurostat (vezi aici https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do).” și subliniază, cu revoltă proletară: „Trebuie să fii un ministru de Finanțe extrem de incapabil ca să reușești o asemenea contraperformanță”.

Nu intrăm în detaliile economice care ar reieși din tabelul pus dovadă de liderul ALDE, ci punctăm doar minciuna prin omisiune, poleită, sau adevărul mutilat la care recurge Tăriceanu.

În tabelul propus de Tăriceanu apar randamentele obligațiunilor suverane românești pe termen lung în perioada mai 2019 – aprilie 2020. Valorile pe care le folosește liderul ALDE ca motiv de atac la adresa guvernului PNL sunt între 4,04 % (februarie 2020) și 4,83 % (aprilie 2020). Și spune Tăriceanu că ministrul de Finanțe liberal este incapabil, pentru că au fost atinse aceste cifre. Nu același lucru l-a spus Tăriceanu despre capacitatea foștilor miniștri de finanțe pesediști, pe care i-a susținut.

Pentru că ceea ce ascunde, cu bună știință, liderul ALDE, ar demonstra că discursul său este doar o șicană politică fără vreun rost: care au fost valorile acestor randamente înainte de venirea guvernului liberal Ludovic Orban, pe vremea când Tăriceanu era la fel de pesedist ca și acum, doar că guvernul era PSD, de-al lui.

Așa cum veți observa din graficul pe care îl punem aici, de prin vara anului 2018, până prin toamna anului 2019 – înainte ca PSD să piardă, lamentabil, guvernarea -, valorile randamentelor cu care au operat guvernanți PSD-ALDE au fost cu mult mai aspre și constant ridicate (exemple: 5,27% în iulie 2018, 5,03% în octombrie 2018, 5,0% în mai 2019, iar media a fost peste 4 procente). Atunci – și nu era nicio criză, nicio epidemie -, nu erau miniștri de finanțe incapabili, domnule Tăriceanu?

În fapt, în perfect stil pesedist, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu își bazează atacurile de acest gen, împotriva guvernului liberal și, în special, ministrului de Finanțe Florin Cîțu, pe faptul că sunt puțini oameni care pricep și pot compara date economice de acest fel, puse de el în context doar pentru a „lua fața” celui care citește.

Tocmai de aceea este normal să explicăm oamenilor că domnul Tăriceanu tocmai a încercat încă o minciună poleită, ascunzând sub preș un adevăr care nu îi convine: neputințele și incapacitatea guvernelor pesediste pe care le-a susținut și care au făcut un rău greu de reparat economiei și societății românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.