Un câine periculos a fost capturat în apropierea unei grădinițe. Proprietarul câinelui este căutat de polițiști

Astăzi, polițiștii de la Protecția Animalelor au capturat un câine periculos care a atacat un alt câine. În apărarea acestuia a intervenit un bărbat de 48 de ani, dar și acesta a fost atacat de câinele agresiv. Evenimentul s-a petrecut în apropierea unei grădinițe din Deva.

„Câine periculos capturat pe o stradă din municipiul Deva. Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor au întocmit dosar de cercetare penală şi îl caută pe proprietarul câinelui.

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au fost sesizaţi de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajații societății pe care o administrează au capturat astăzi, în jurul orei 13:00, în urma unei sesizări telefonice, un animal din specia canină (un mascul, de talie medie, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American, neidentificat prin microcipare) care avea pavilioanele auriculare secționate.
Totodată, bărbatul a precizat faptul că animalul a fost capturat pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt animal din specia canină şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva (bărbatul, care ar fi intervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat, reuşind să se refugieze după un gard).
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.
Câinele periculos a fost depus într-un adăpost autorizat, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării proprietarului acestuia şi a luării măsurilor legale”, informează IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.