Comisia Europeană suspendă utilizarea TikTok pe dispozitivele sale de serviciu

Consiliul pentru gestiunea corporativă din cadrul Comisiei Europene a decis să suspende utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei.

Această măsură urmăreşte să protejeze Comisia împotriva ameninţărilor şi acţiunilor la adresa securităţii cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluţiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant”, transmite CE.

Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte ale Comisiei în materie de securitate cibernetică pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările electronice legate de activităţile profesionale. Această măsură completează recomandările continue adresate de Comisie personalului său în vederea aplicării celor mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială şi pentru a menţine un nivel ridicat de conştientizare în domeniul cibernetic în activitatea sa zilnică.

Comisia se angajează să garanteze că personalul său este bine protejat împotriva ameninţărilor şi incidentelor cibernetice care sunt în prezent în creştere. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la eventualele alerte cibernetice.

Suspendarea de joi este o decizie internă adoptată la nivelul instituţiei, care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înregistrate în serviciul său mobil, precizează CE.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *