Protocol între ministere pentru o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri

Raluca Turcan a afirmat că protocolul semnat vineri între Ministerul Muncii şi cel al Transporturilor va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce priveşte drepturile pe care le au şi condiţiile de muncă din ţările în care merg, iar campania „Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile” este destinată acestui scop.

„Protocolul de colaborare semnat astăzi între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce priveşte drepturile pe care le au şi condiţiile de muncă din ţările de destinaţie.

Am pornit campania „Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile”, destinată sezonierilor pentru a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care ne-am confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiţii ilegale şi a lipsei de informaţii în ceea ce priveşte legislaţia specifică din ţările unde lucrează românii.

Prin protocolul încheiat astăzi, Ministerul Transporturilor va sprijini distribuirea pliantelor de informare care fac parte din campanie în punctele de plecare ale lucrătorilor, va asigura difuzarea spoturilor de informare în gări, aeroporturi, staţii de metrou, acolo unde există sisteme video şi va crea pe propria pagină de Internet o secţiune specială destinată campaniei.

Acest protocol deschide seria colaborărilor cu celelalte ministere care pot contribui la creşterea gradului de informare a lucrătorilor sezonieri, săptămâna viitoare urmând să semnăm un document similar cu Ministerul de Interne”, a scris Raluca Turcan vineri pe Facebook.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *