Pseudo-pamflet: Preambul dramatic la „Vânătorul închipuit și inimi însângerate de prea multă politică românească”

Scena întunecată, aproape de limita răbdării privirii. Spectatorii, noi, cu gurile căscate, oglindesc căscații epuizați de pe scenă. Urmează detalii ce nu sunt recomandate persoanelor sub inteligența prim ministrului României.

„Și te-ai dus, dulce iubire/ Și s-a dus iubirea noastră…”, tocmai a cântat Tăriceanu către doamna Dăncilă. Și a cântat, picurat, de sub regretata streașină a guvernării pesediste, loc unde, fără scrupule dogmatice sau de obraz politic, liderul ALDE s-a hrănit vreme îndelungată din roadele puterii. Dar roadele puterii pesediste au devenit prea acre acum, când bebelușul mergând, împleticit, în patru procente a fost înțărcat forțat și trimis la vânătoare, să-și asigure hrana de unul singur.

Doar că vânătorului închipuit nu-i priește vânătoarea, ci doar roadele acesteia, astfel încât Tăriceanu are nevoie de altă streașină. Așa că vrea să șteargă cu buretele, muiat în oțet, toată iubirea cu comuniștii lui Dragnea/ Dăncilă, toate mizeriile făcute împreună cu golănașii pesediști, și apoi să se ascundă. Să se ascundă, o vreme, sub streașina unui alt înțărcat, de aceeași tradție cu Dragnea și Dăncilă, „omul nou” Victor Ponta, căruia să îi cânte, suav, „O noapte de iubire…/ Măcar atât!”, noaptea dorind să țină măcar până după alegerile prezidențiale. Poate mai uită, bolovanul de român!

Cam asta e tragi-comedia sfârșitului de vară în politica românească. O tragi-comedie în filtru grobian, o demonstrație jalnică a lipsei de respect a politicianului român față de cetățeanul român.

Scena largă a acestui spectacol dur și ieftin este ocupată, în fundal, de corul bocitoarelor perplexe pesediste, cor care însoțește soprana de pustie coloratură Viorica Dăncilă într-o arie a calomniei în care prostul este îndesat în budigăii tronului, iar cel luminat este trimis să lumineze în exil.

Cam asta ar fi partea artistică a vecinătății zilelor noastre. Revenim, cât de curând, cu o analiză temeinică a tabloului politic românesc din care s-a inspirat piesa căreia tocmai i-am făcut o dezmierdare poetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.