Punct de lucru permanent al CJAS Hunedoara, la Petroșani

Locuitorii din Valea Jiului primesc o veste bună. După 6 ani în care biroul Casei de Asigurări de Sănătate a funcționat la Petroșani doar în zilele de joi, în curând asigurații din Valea Jiului vor avea acces la serviciile acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în reședința județului. Oficialii CJAS Hunedoara, estimează că în următoarele două luni, vor fi finalizate procedurile de autorizare a Oficiului de Asigurări de Sănătate Petroșani, cu activitate permanentă.

 “Pentru Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara respectul față de asigurați și facilitarea accesului acestora la servicii medicale constituie o prioritate. Cunoscând dificultățile cu care se confruntă locuitorii Văii Jiului și pentru a veni în sprijinul acestora astfel încât accesul la servicii medicale să nu le fie îngrădit în niciun fel, în ultimul an, conducerea CAS Hunedoara a intensificat demersurile pentru înființarea Oficiului de Asigurări de Sănătate Petroșani. În acest sens, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a emis Ordinul Președintelui CNAS nr.1548/29 noiembrie 2018 pentru aprobarea criteriilor de înființare a oficiilor de asigurări de sănătate fără personalitate juridică, la nivelul orașelor și al municipiilor, de către casele de asigurări de sănătate județene. Ținând seama de aceste prevederi legale și de oportunitatea acestui demers, în ședința din data de 28 decembrie 2018, Consiliul de Administrație al CAS Hunedoara a aprobat înființarea Oficiului de asigurări de sănătate Petroșani”, arată CJAS Hunedoara.

Totodată, la solicitarea conducerii CAS Hunedoara, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Petroșani din data de 31 ianuarie 2019 a fost aprobată Hotărârea privind aprobarea încheierii unui contract de comodat, între Spitalul de Urgență Petroșani și Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, perfectat în data de 11 februarie 2019, pentru spațiul situat în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Urgență Petroșani, cu destinația – Oficiul de Asigurări de Sănătate Petroșani. în anul 2013 a fost deschis ghișeul de la Petroșani. Acesta funcționează în fiecare joi de la ora 10:00 la ora 15:00. În fiecare zi de joi, sute de persoane iau cu asalt ghișeul Casei de Sănătate de la Petroșani.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.