Punct final în dosarul termocentralei Paroșeni

Termoncetrala Paroșeni a câștigat procesul cu Garda de Mediu. Sentința este una definitivă, și vine după aproape 4 ani de procese. În anul 2015 Garda Națională de Mediu a amendat termocentrala Paroșeni și a dispus sistarea activității din cauză că nu se încadra în normele de mediu.

“Respinge ca nefondată cererea de apel formulată de către apelanta Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General Hunedoara în contradictoriu cu intimata SC Complexul Energetic Hunedoara SA, împotriva Sentinţei civile nr.1631/2016 pronunţată de Judecătoria Petroşani, judeţul Hunedoara. Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de către UAT Municipiul Vulcan prin Primar, Sindicatul Muntele, UAT Municipiul Petroşani prin Primar, în contradictoriu cu apelanta Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General Hunedoara, împotriva Sentinţei civile nr.1631/2016 pronunţată de Judecătoria Petroşani, judeţul Hunedoara. DEFINITIVĂ”, arată sentința Tribunalului Hunedoara.

În anul 2015, Garda de Mediu a dispus sistarea activității termocentralei hunedorene, din cauză că nu se încadra în normele de mediu. CEH a atacat decizia în instanţă şi la Judecătoria Petroșani compania energetică a avut câștig de cauză. Procesul s-a mutat la Tribunalul Hunedoara după ce Garda Naţională de Mediu a atacat cu apel soluţia.

Termocentrala Paroșeni are o capacitate instalată de 150 MW.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.