Radicalizare. Primul pumn în nasul Opoziției

”Bravo, Mirel Palada! Așa merită toți trădătorii de la USR care au ales să apere interesele lui Soroș și ale străinilor împotriva intereselor românilor!”.

Călduroasa felicitare a fost transmisă de domnul Bogdan Diaconu, președintele fondator al PRU, ca apreciere la inițiativa lui Mirel Palada de a-i sparge fața lui Mihai Goțiu de la USR tocmai în studioul TV de la B1.

Desigur, faptul că un politician l-a luat la omor pe altul, e până la urmă un fapt banal. Ar fi însă o greșeală să trecem peste acest incident prea ușor. Bușirea senatorului de opoziție Goțiu nu a fost doar o întâmplare nefericită generată exclusiv de  temperamentul coleric al domnului Palada. Juisarea publică a lui Bogdan Diaconu la această violență e simptomatică.

Senatorul Goțiu decontează de fapt politica de învrăjbire la care sunt supuși românii în ultimul timp. De când Soroș, Uniunea Europeană, străinul,  multinaționalele, DNA, Parchetul General și aliații lor au devenit ținte oficiale în România, extremismul răposat odată cu C.V. Tudor trece printr-o îngrijorătoare resurecție. După ultimele alegeri violența limbajului și calomniile sordide au afectat tot mai mult igiena generală a spațiului public românesc. Din coconul de violență cultivat, s-au detașat deja câteva eșantioane care au furat startul marii represiuni. Deputatul Nicolicea și-a făcut un obicei să jignească crunt jurnaliștii care îi pun întrebări incomode,  deputatul Bacalbașa, de la tribuna Parlamentului, gesticulează sfidător o masturbare la adresa Opoziției, deputatul Rădulescu își pune AKM-ul la bătaie ca să căsăpească protestatari, iar Cătălin Beciu, omul lui Călin Popescu Tăriceanu, acuză DNA-ul că distruge capitalul românesc. Iată însă că se fac regrese! Pentru că nu putem numi progres situația asta în care pentru prima dată după mineriadele glorioase ale FSN-ului de acum 27 de ani politica oficială începe să producă din nou violență fizică.

Pumnul lui Mirel are valoare de simbol pentru tendința pe are o au vremurile ce le trăim.  Practic, pumnul lui Mirel nu a fost dat Opoziției politice românești (irelevante!), ci acelei Românii care se opune reîntoarcerii la vremurile în care puteai aduce fără griji penale trenuri cu mineri să cotonogească studenți, ochelariști, bărboși, femei gravide după pofta inimii.  Vremurile în care furtul și șpaga au fost temelia formării noii clase conducătoare din România. Pentru că ce altceva sunt ”soroiștii” de azi, dacă nu foștii ”iredentiști” ai lui Ceaușescu și mai apoi ”golanii” lui Iliescu?

Ca să mai întoarcă o dată roata,  autoritățile aplică din nou tactiva guvernării ”în dușmănie” cu cei care i se opun. La fel ca acum 20 de ani, încurajarea extremismului, cultivarea urii și violenței, urmăresc același scop: talibanizarea României.

Ce-i drept încă nu am ajuns din nou acolo, dar dacă stați puțin să meditați veți simți că fiara pândește.

Adrian SĂLĂGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *