Rai pentru infractori de lux

Abia dacă a trecut un an de la campania electorală în care candidatul la parlamentare din partea PSD, Ilie Toma, își rupea haina de pe el de dragul și de grija pensionarilor. Promisiunile curgeau ca laptele și mierea. Minciuni sfruntate la adresa contracandidaților au fost duse la ușa oamenilor: “Votați-ne să venim noi, să vă facem… să vă dăm… să-i scoatem din oraș și din județ, să vă scăpăm de dezastru!” S-au folosit cuvinte grele, fără dovezi, la adresa unor oameni care n-au avut niciodată probleme cu legea, care se pot legitima cu realizări muncite din greu în plan personal, care au sprijinit comunitatea zeci de ani, nu doar din politică, ci și din afara ei!

Hunedorenii i-au crezut și au votat PSD. O parte însemnată a cetățenilor a ales să nu meargă la vot, ajutând indirect tot PSD. PSD are în Parlament patru deputați și doi senatori! Iată  ce doresc să facă, doi dintre ei, deputatul  Ilie Toma și colega sa deputata Natalia Intotero, prin proiectul pe care și-au pus semnătura, pentru a modifica articole din Codul Penal. Iată pentru cine muncesc ei în Parlament:

Cine fură mai puțin de 200.000 de euro (9 miliarde de lei vechi!) abuzând în serviciu, să fie considerat “hoț cinstit” și să nu mai poată fi trimis după gratii. Liber la furt!

Cine ia mită sau face trafic de influență să fie mai blând pedepsit, cca șase luni, un an de închisoare, Lui Toma Ilie  i se pare că ar fi suficient.  Iar cel ce comite astfel de fapte   pentru alții, nu pentru sine, ar trebui, probabil, să fie considerat un suflet bun și generos, nu un infractor de trimis după gratii, căci propunerea semnată de deputații Toma Ilie și Intotero Natalia îl dezincriminează! Liber la șpagă!

Cine este condamnat la închisoare  până la trei ani să execute închisoarea la domiciliul propriu, eventual dotat conform tuturor standardelor mondiale de lux, cum au toți mega-escrocii, și tot la domiciliu să fie arestați și  infractorii cu vârste de peste 60 de ani, indiferent de durata condamnării. Liber la pușcărie de lux!

Cine pretinde colaboratorilor servicii sexuale utilizând forța pe care i-o dă funcția să fie considerat un șef empatic, care vrea să-și apropie personalul, nu un nemernic de trimis după gratii! Liber la abuz sexual!

Scandalul mediatic i-a făcut să dea înapoi. Deocamdată! Nu vă amăgiți! Vor reveni!

Deputatul Ilie Toma pare să nu știe că pensionarilor li s-a refuzat, prin Legea Bugetului de Stat, până și indexarea punctului de pensie prevăzută a se face la 1 ianuarie 2018, conform Legii pensiilor.  Nu a avut nicio intervenție pe această temă. Iar de recalcularea echitabilă a pensiilor nici nu-și mai aduce aminte!

3 comentarii la „Rai pentru infractori de lux

 • 6 ianuarie 2018 la 8:27
  Permalink

  “Comisia susține că asemenea prevederi penale generale sunt foarte problematice, atât cu privire la cerințele calitative ale articolului 7 al CEDO, cât și la alte cerințe fundamentale conform principiului suveranității legislative, precum previzibilitatea și acuratețea juridică și susține, de asemenea, că acestea sunt în mod special vulnerabile la manevre politice abuzive (conform Liivik v. Estonia, 25 iunie 2009) […] 102. Pe această bază, Comisia de la Veneția consideră prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu, excesul de autoritate și expresii similare trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale, subminarea imparțialității administrației publice, șamd.“

  Răspunde
 • 8 ianuarie 2018 la 18:06
  Permalink

  Sant nelamurit,este pusa o anumita limita de varsta pana la care poti fura?De cate ori poti fura 200000 de E??

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *