Raluca Turcan: Atenţie, comisia lui Iordache începe legalizarea hoţiei

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, spune că propunerile de modificare a Codurilor penale, dezbătute de Comisia Iordache, care „începe legalizarea hoţiei”, arată „o guvernare disperată, cu o agendă infracţională” şi că toate semnalele arată că aceste modificări s-au scris în acelaşi birou în care a fost redactată şi OUG 13.

„Atenţie!! Comisia lui Iordache începe legalizarea hoţiei!. Toate semnalele arată că modificările Codului penal şi de procedură penală s-au scris în acelaşi birou în care a fost redactată şi OUG 13!  La cât de aberante sunt, majoritatea propunerilor de modificări la Codul penal nici nu ar fi trebuit să fie înaintate Parlamentului. Modificările sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legătură cu oamenii cinstiţi”, scrie Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea enumeră câteva dintre modificările propuse la Codurile penale: se redefineşte mărturia mincinoasă. Astfel, se doreşte să nu se considere infracţiune refuzul de a face declaraţii prin care persoana se autoincriminează şi nici simpla divergenţă de mărturii într-un proces; abrogarea infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi redefinirea abuzul în serviciu; se redefineşte grupul infracţional organizat; toate datele şi dovezile, interceptările şi înregistrările care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în dosar şi trebuie distruse în termen de 30 de zile – adică autorităţile statului care vor descoperi întâmplător şi alte infracţiuni vor fi puse în situaţia de a fi complici la anumite fapte.

„Aceste propuneri arată o guvernare disperată, cu o agendă infracţională. Românii ştiu ce vor: o ţară proeuropeană, unde legea să fie aceeaşi pentru toţi. Ruptura dintre guvernarea PSD-ALDE şi români este definitivă şi ea trebuie să atragă sfârşitul acestui experiment nociv pentru Romania!”, mai spune Turcan.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei începe, miercuri, dezbaterile generale privind modificarea Codului penal, a Codului de proceură penală şi a Codului de procedură civilă.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *