Ranger hunedorean, schimb de experiență în SUA

Un ranger hunedorean aflat în vacanță în SUA și-a vizitat colegii americani de la o bază de la Marele Canion și de la intrarea în Parcul Național Yosemite.

Cristian Vlăduț, ranger în cadrul APN Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, nu s-a dus cu mâna goală la colegii săi din Statele Unite ale Americii. Acesta le-a dăruit colegilor rangeri americani un banner al parcului Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina situat în județul Hunedoara.

„Colegul nostru Cristian Vlăduț, ranger în cadrul APN Grădiștea Muncelului Cioclovina, aflându-se în vacanță în Statele Unite ale Americii, a făcut o vizită la baza rangerilor de la Grand Canion și de la intrarea în Parcul Național Yosemite. Colegul nostru a schimbat opinii și experiențe cu colegii americani, aceștia fiind foarte bucuroși de primirea unui banner cu Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. Rangerii americani au fost foarte interesați de parcurile din România. Așteptăm cu nerăbdare revenirea lui Cristian pentru a ne împărtăși din experiența americană”, au scris, pe rețeaua de socializare, reprezentanții Parcului Natural Grădiștea Muncelului -Cioclovina.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina cuprinde între limitele sale șase dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale și zone de interes turistic ale județului Hunedoara: Complexul carstic Ponorici-Cioclovina, Peștera Tecuri, Peștera Șura Mare, Cheile Crivadiei, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Dealul și Peștera Bolii și Platoul Vîrtoape. Totodată, aici se află siturile arheologice aflate în Patrimoniul UNESCO de la Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Luncani-Piatra Roșie și așezările etnografice autentice din Platforma Luncanilor.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.