Atenție la produsele pentru protecția plantelor! Ce au constatat polițiștii, după mai multe razii, în magazinele de profil

În data de 30 martie a.c., poliţiştii Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au efectuat o serie controale la mai multe societăți de pe raza municipiului Hunedoara și a comunei comuna Totești, în scopul verificării respectării legislației în domeniul operațiunilor cu produse de protecția plantelor și îngrășăminte chimice.

Cu ocazia controalelor, la două puncte de lucru aparținând unor persoane juridice autorizate pentru comercializarea produselor de protecție a plantelor erau deținute și expuse în vederea comercializării în recipiente și pungi 163 de litri și 15 kg. de produse pentru protecția plantelor, constând în erbicid și insecticid care aveau termenul de valabilitate expirat, astfel devenind deșeuri periculoase.

Întrucât reprezentanții societăților respective nu au luat măsura legală de predare către un operator economic autorizat în regimul deșeurilor periculoase, în vederea eliminării substanţelor respective, poliţiştii au întocmit, în cauză, două dosare de cercetare penală, iar cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *