Recomandări ale jandarmilor privind minivacanța de Rusalii

În minivacanța de Rusalii din perioada 19 – 21 iunie 2021, Jandarmeria Hunedoara va intensifica acțiunile de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice pentru siguranța cetățenilor.

Efectivele de jandarmerie vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pe linia picnicului, în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu.

Pentru cetăţenii care își vor petrece timpul liber în natură, jandarmii reamintesc câteva obligaţii legale referitoare la activităţile de picnic:

– să desfăşoare activităţi de picnic numai în zonele special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru acest tip de activităţi;

– să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

– să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;

– să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;

– să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea.

De asemenea, pe traseele montane vor fi prezenți jandarmii montani care se vor asigura că iubitorii de munte se vor bucura de natură în siguranță.

Pentru acest lucru recomandăm persoanelor să nu se aventureze pe trasee fără echipament adecvat, să se informeze asupra gradului de dificultate al traseului și să nu consume băuturi alcoolice. Totodată, aceștia nu trebuie să recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor de orientare.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă solicitați ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau adresați-vă direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *