Performanță sportivă – Înotătorul David Popovici este campion mondial la înot

Înotătorul David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori

David şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21 „ record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin dar finalul a fost unul spectaculos.
În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec şi mulţi români care au trăit acest moment istoric.
El i-a depăşit pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.
Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!
David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).
Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Luni va concura în finală  şi Robert Glinţă, la 100 m spate. El a încheiat semifinalele cu timpul 53.00, al optulea al semifinalelor.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *