RECRUTARE PENTRU PROFESIA MILITARĂ

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar județean Hunedoara, activitatea de recrutare a tinerilorbăieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile de învăţământ militar.

Pentru anul de învăţământ 2023/2024, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Deva şi judeţul Hunedoara cu o ofertă educaţională generoasă: 816 de locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naţionale Militare: 1. Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 168 locuri; 2. Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 168 locuri; 3. Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 168 locuri; 4. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 168 locuri; 5. Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa, judeţul Constanţa – 144 locuri.

Se pot înscrie candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.
Termenul limită de înscriere a candidaţilor: 24.03.2023. Perioada de selecţie în Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia: 06.02-11.04.2023. Perioada de efectuare a vizitei medicale în cadrul Spitalului Militar Sibiu: 20.02-13.04.2023. Termenul final de întocmire a dosarului de candidat este 28.04.2023.

Pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari și subofițerilor sunt disponibile 444 de locuri pentru maiștri militari și 1013 locuri pentru subofițeri astfel: 1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 86 locuri maiștri militari și 614 locuri subofițeri; 2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 91 locuri maiștri militari și 95 locuri subofițeri; 3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 129 locuri maiștri militari; 4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 97 locuri maiștri militari și 178 locuri subofițeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila – 41 locuri maiștri militari și 126 subofițeri. Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani împliniţi în cursul acestui an. În ceea ce priveşte termenul limită de înscriere a candidaţilor, acesta a fost stabilit la 02.06.2023. Perioada de selecţie în Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia: 20.02-09.06.2023. Termenul final de întocmire a dosarului de candidat este 10.07.2023.

Pentru învăţământul universitar militar sunt disponibile 124 locuri pentru formarea ofiţerilor astfel: 1.Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, București – 6 locuri; 2. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 30 locuri; 3. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov – 23 locuri; 4. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 13 locuri; 5. Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 47 locuri; 6. Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Bucureşti – 10 locuri pentru specializarea psihologie, iar pentru învăţământul universitar civil sunt disponibile 75 locuri astfel: 1. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” -București – 55 locuri ( 52 locuri medicină generală, 2 locuri medicină dentară, 1 loc farmacie); 2. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” -Tg.Mureș – 20 locuri medicină generală.

Se pot înscrie candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de înscriere a candidaţilor: 31.05.20223. Perioada de selecţie în Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia: 20.02-09.06.2023. Termenul final de întocmire a dosarului de candidat este 30.06.2023.

Înscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php, folosind inclusiv butonul Sign Up/Înscrie-te de pe pagina de Facebook. Cei interesați pot merge și personal la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al județului/sectorului în care domiciliază. Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ. Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, psihologică, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Hunedoara, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Hunedoara, situat în Deva, strada Piața Unirii, nr. 6 (lângă Primărie), luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 08.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0787240054 sau 0254211304. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau pe pagina proprie de facebook Centrul Militar Judeţean Hunedoara.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

 

Sursa: CENTRULUI MILITAR JUDEȚEAN HUNEDOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *